Els Mossos d'Esquadra detenen a Vilamalla tres homes per conduir un autobús per l’AP-7 amb l'aparell tacògraf manipulat

2024-02-15 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 13 de febrer tres homes, dos de 44 anys i un tercer de 33 anys, com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic per alterar el funcionament de l’aparell tacògraf i el limitador de velocitat.

El fet va tenir lloc cap a les onze del matí del mateix dia 13 de febrer quan una patrulla de trànsit va tenir coneixement que un autocar circulava en sentit França a una velocitat superior a la permesa.

Els agents van localitzar el vehicle, el van aturar a la mateixa AP-7, a l’àrea de servei, i van comprovar que feia un transport internacional de viatgers des de Portugal fins a Moldàvia. En identificar el conductor i comprovar les dades de les targetes de viatge, els mossos van veure que dos homes més constaven com a conductors i que aquests estaven camuflats amb la resta dels dotze passatgers.

Quan els agents van inspeccionar l’aparell tacògraf van observar que un dels paràmetres de calibratge havia estat alterat, d’aquesta manera s’obtenien uns registres alterats respecte a la velocitat real del vehicle i això comportava que el vehicle circulés a una velocitat molt més elevada de la que realment registrava l’aparell.

Els mossos van detenir els tres conductors com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic.

Els detinguts, que no tenen antecedents, van passar el dia 13 de febrer a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.