Els Mossos d'Esquadra de Roses detenen un grup que robava en domicilis

2010-06-28 13:51

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de l’Alt Empordà-Roses van detenir el dia 28 de maig Mhammed Z, de 21 anys i veí de Roses, com a presumpte autor de dotze robatoris amb força i un delicte contra la salut pública. El mateix dia els mossos van detenir Rachid Z, de 32 anys i veí de Roses; Youness B, de 27 anys i veí de Figueres; Christian P, de 19 anys i amb veïnatge desconegut, i Rachid B, de 28 anys i amb veïnatge desconegut, com a presumptes autors d’un delicte de receptació i un delicte contra la salut pública.

Dins del mateix cas, el dia 16 de juny agents de la Unitat d’Investigació de Roses van detenir Mohamed B, de 29 anys i veí de Figueres, com a presumpte autor de deu robatoris amb força, un delicte contra la salut pública i un delicte de receptació.

L'exhaustiva investigació que ha resolt un seguit de robatoris en habitatges (la majoria de segona residència) ocorreguts a Roses des del mes de març va arrencar amb una intensa tasca de patrullatge i controls que van dur a terme els mossos de la comissaria de Roses amb la col·laboració de la Policia Local d’aquest municipi. Aquest patrullatge planificat, realitzat tant amb efectius de paisà com d’uniforme, va aportar una sèrie de dades que van permetre obrir unes línies de treball que, dies després, van desembocar en la detenció dels autors dels robatoris i quatre persones més que es beneficiarien dels objectes sostrets.

Les zones més afectades per aquests robatoris van ser barris perifèrics de Roses com Mas Mates, l’Almadrava, Canyelles Petites i Puig Rom. Com van descobrir els investigadors, els autors d’aquests fets en molts casos escalaven fins la primera planta de les cases i forçaven una finestra, o bé una porta, per tal d’accedir als habitatges i sostreure’n tot tipus d’objectes, tant electrodomèstics i aparells electrònics com mobles.

Per diversos indicis trobats en els llocs dels fets, els mossos van esclarir qui podria ser un dels autors dels robatoris, el van localitzar i el van detenir el dia 28 de maig. El mateix dia la policia van practicar una entrada i perquisició al seu domicili que va possibilitar recuperar nombrosos articles (sabatilles esportives, petits electrodomèstics, televisor de grans dimensions, roba per a la llar i alguns mobles), a més de documentació i diners.

Arran de les investigacions i els indicis recollits, els mossos havien sabut no només que aquest detingut no actuava sol sinó que altres persones s’encarregaven de rebre el material robat i vendre’l. Els policies havien aconseguit identificar aquests còmplices, quatre nois que van ser detinguts el mateix dia 28 de maig, com a presumptes autors d’un delicte de receptació. El dia 16 de juny els mossos van detenir el darrer membre del grup, Mohamed B, com a presumpte autor dels delictes de robatori amb força i receptació.

Les perquisicions fetes per a esbrinar d’on provindrien els objectes recuperats en l’entrada i perquisició del dia 28 de maig van permetre resoldre un total d’onze robatoris amb força a l’interior d’habitatges, a Roses, i un robatori a l’interior d’un vehicle, a Figueres. A més, quan els mossos van escorcollar el domicili van trobar un turisme que havia esta sostret fora de l’Estat Espanyol.

En el registre els agents també van trobar uns 5,3 quilograms d’una substància estupefaent que va resultar ser haixix. Per aquesta raó els mossos van imputar als detinguts un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

Els sis detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres l’endemà de les respectives detencions. El jutjat va decretar l’ingrés a presó de Mhammed Z.