Els Mossos d’Esquadra comissen més de 27.000 articles falsificats al Perthus

2011-09-01 13:00

Els Mossos d’Esquadra de Figueres i de l’Àrea Regional de Recursos Operatiu (ARRO), juntament amb 11 pèrits de 39 marques de roba i complements, van efectuar un macrooperatiu anomenat “Drap” encaminat a la inspecció i el comís de roba presumptament falsificada. El dispositiu es va iniciar a les 8 del matí del dimarts dia 30 d’agost i es va allargar durant tot el dia. Els agents i els 11 responsables de les diferents “firmes” van fer cinc inspeccions de forma simultània a diferents botigues situades a la zona dels Límits, on van trobar-hi gran quantitat de roba i complements de marques registrades i que presumptament estaven falsificats.

Els pèrits de les marques van comprovar que els articles que estaven a la venda en els diferents establiments i que imitaven la seva no eren els originals. Davant les evidències, els mossos van comissar 27.136 articles de diferents marques. El material intervingut es va dipositar en un magatzem cedit per l’ajuntament de la Jonquera.

Els mossos durant les inspeccions també van detenir Emils M, de 25 anys, de nacionalitat lituana i Khalil AM, de 31 anys, de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la propietat industrial, ja que eren els encarregats dels establiments en els quals es van fer les inspeccions.

Els agents també van imputar el mateix tipus delictiu a 19 persones més (treballadors i personal de les botigues), que hauran de comparèixer davant l’autoritat judicial quan se’ls requereixi.

Els detinguts, que tenen antecedents, també van ser citats per comparèixer davant el jutjat instructor del cas per tal de declarar sobre els fets.