Els Mossos d'Esquadra activen a Catalunya el Pla Daga sobre el control de tinença i ús d'armes blanques amb l'objectiu de prevenir fets delictius en aquest àmbit

2023-02-08 13:00

El Pla Daga s’implementa amb una visió transversal i amb la voluntat d’incorporar tos els agents socials per tal d’ampliar el coneixement en aquest àmbit i establir mesures de seguretat per reduir la incidència de fets delictius relacionats amb l’ús d’armes blanques.

S’intensifiquen els dispositius a l’entorn de zones de risc, es realitzen xerrades en centres educatius i s’estableixen contactes i sessions informatives a empreses d’oci nocturn i personal de seguretat privada.

La coordinació institucional, policial i amb vigilants de seguretat privada és un dels eixos del pla a fi d’aconseguir espais segurs a través de dispositius i, d’altres accions, com millorar la xarxa d’enllumenat i promoure la instal·lació de càmeres per garantir rutes segures.

Durant l’any passat, a Catalunya,  es van registrar un total de 1.823 fets relacionats amb il·lícits penals en què es va intervenir una arma blanca i es van interposar 6.267 denúncies administratives en aquest àmbit.