Els Mossos desmantellen a Avinyonet de Puigventós una plantació de marihuana valorada en més de 50.000 euros

2018-03-20 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà (Figueres), van detenir el dia 15 de març, un home, de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona (Barcelonès) i un menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El dia 15 de març, els mossos van tenir coneixement que en un habitatge de la localitat d’Avinyonet de Puigventós possiblement hi havia  l’escomesa manipulada i un elevadíssim consum d’electricitat.

Els agents en arribar al lloc van comprovar que, efectivament, el domicili tenia la llum punxada i que l’interior desprenia una forta olor de marihuana.

La patrulla es va quedar a l’exterior de l’habitatge per tal d’esperar i poder identificar a les persones que hi havien a l’interior.

Els agents van veure  que en sortien dos homes, els  van identificar i  detenir com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

D’acord amb una entrada i perquisició judicial efectuada l’endemà es va escorcollar tota la casa. De resultes d’aquesta, la policia va localitzar 408 plantes de marihuana, 18 làmpades, 11 transformadors, 6 extractors, 8 ventiladors, 10 focus i 4 filtres.

Segons estimacions de la Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri d’Interior la droga estaria valorada en 51.415 euros.

L’habitatge estava destinat al cultiu de marihuana ja que tenia habilitada una zona oculta a sota del garatge on només es podia accedir per un petit forat que es trobava camuflat per no ser detectat.

El menor d’edat, va ser lliurat al seu tutor legal i serà citat pròximament per la Fiscalia de Menors. El detingut, amb antecedents, van passar el dia 19 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.