Els Mossos denuncien penalment un conductor amb una taxa d'alcohol que quasi quadruplicava la màxima permesa

2021-08-20 14:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar penalment el dia 18 d’agost un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Igualada (Anoia), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van passar al voltant de les 23 hores quan un conductor, que circulava per la carretera C-260 al punt quilomètric 37,5, dins el terme municipal de Castelló d’Empúries, va encalçar un altre  vehicle i es va donar a la fugida.

Quan els mossos van arribar a l’accident van assistir els ocupants del vehicle encalçat i després van adreçar-se a dins el nucli urbà on la Policia Local de Roses va localitzar l’autor de l’accident.

Els agents van comprovar que el conductor es trobava il·lès i presentava una clara simptomatologia de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,90 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, quasi quadruplicava la taxa màxima permesa. Per aquest motiu, els agents van obrir diligències penals al conductor com a presumpte autor d’un delicte contra al seguretat viària, i van citar-lo per tal que es presenti a declarar sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan sigui requerit.