Els mossos de Roses imputen sis persones per simulació de delicte a Empuriabrava

2010-03-01 20:47

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de l’Alt Empordà-Roses han imputat 6 persones a Empuriabrava per dos delictes de simulació de delicte.

D’una banda, els mossos de la comissaria de Roses van rebre, el dia 20 de febrer, una denúncia que explicava que s’havia produït un robatori amb força en un domicili d’Empuriabrava, al municipi de Castelló d’Empúries. Les suposades víctimes, 5 turistes, van explicar als mossos que mentre dormien a l’habitatge que havien llogat algú hi havia entrat a robar. Segons ells, una sisena persona, que també s’allotjava a la casa, hauria vist la silueta del suposat lladre sortint del menjador.

Les presumptes víctimes del robatori també van explicar que el lladre havia accedit a l’habitatge per la porta de la cuina i que, una vegada a dins, havia agafat diners i objectes com ara jaquetes de marca, ulleres de sol, rellotges de marca, telèfons mòbils, motxilles i càmeres digitals.

Quan els agents encarregats del cas es van adreçar a la casa per tal de comprovar els possibles danys ocasionats pel lladre en entrar-hi, els indicis que van trobar apuntaven més aviat que podria tractar-se d’un cas de simulació de delicte. A més, van saber que l’any 2008 algunes de les suposades víctimes ja havien presentat una denuncia per uns fets idèntics.

Fetes les gestions pertinents, els mossos de la comissaria de Roses van concloure que aquestes cinc persones estarien denunciant un delicte que mai hauria existit, fet pel qual les van imputar com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte.

El segon cas va passar el dia 21 de febrer quan els mossos van rebre saber que una senyora que ven loteria havia estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública, també a Empuriabrava. Suposament un individu li havia estirat fortament la bossa de mà que duia i també li havia sostret els cupons que portava enganxats amb una pinça. Aquest persona hauria marxat en direcció al centre d’Empuriabrava, segons el seu relat.

Els agents van iniciar una investigació per tal de poder localitzar el presumpte autor de d’il·lícit. Finalment, es va aclarir que la dona havia simulat el robatori amb violència per tal de cobrir les despeses originades pel furt dels cupons que havia patit, en un moment de descuit. Els agents van imputar a la dona la presumpta autoria d’un delicte de simulació de delicte.