Els Mossos de Figueres detenen un home després de trobar-li al pis prop de 200 plantes de marihuana

2011-02-21 14:30

Segons s'ha informat avui dilluns, els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà de Figueres van detenir el 14 de febrer Sergi N.V., de 29 anys i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

El dilluns 14 de febrer el propietari d’un pis de la localitat de Figueres va anar a veure el seu llogater, ja que feia nou mesos que no li pagava la renda.

Quan el propietari va arribar al pis, li va obrir la porta un home que estava visiblement nerviós i a qui no coneixia. Aquesta persona va marxar ràpidament en veure’s sorpresa i sense dir ni una paraula. El propietari de l’immoble, estranyat per aquesta actitud, va pensar que podrien estar robant al pis i va entrar-hi. L’home va comprovar, perplex, que hi havia dues habitacions plenes de plantes verdes en testos blancs, presumptament marihuana, i es va posar en contacte amb els mossos de la comissaria de Figueres.

La policia, al arribar al lloc dels fets, va iniciar la recerca del llogater pels voltants del pis i va localitzar Sergi N.V. al carrer, quan anava cap al seu domicili. En aquell moment el detingut portava, amagada a l’abric, una balança de precisió i als pantalons, una bosseta amb cinc grams de restes vegetals, presumptament marihuana. El mateix dia els mossos van tenir l’autorització per a entrar al pis i van trobar-hi 198 plantes de marihuana, d’uns 50 centímetres d’alçada, col·locades en testos individuals i repartides en dues habitacions. També hi havia un total de quatre transformadors i vuit fluorescents, a més de quatre tubs de ventilació amb els seus extractors per tal de tenir cura i avivar les plantes.

Al domicili també hi havia 93 bossetes de plàstic transparent buides, diferents fertilitzants de plantes i estris com xeringues i pipetes de plàstic. El llogater, que té antecedents, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), i va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.