Els mossos de Figueres detenen 8 persones en un sol dia per delictes contra el patrimoni

2011-02-25 19:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà - Figueres van detenir entre el migdia del dia 21 de febrer i les primeres hores del dia 22 vuit persones com a presumptes autores de diversos delictes contra el patrimoni; sis detencions es van fer a Figueres i dues, a la Jonquera.

El primer dels fets, i que va motivar la detenció de Jorge M.P., de 38 anys, i José A.C., de 39 anys, ambdós veïns de Figueres, va succeir el dia 20 quan els dos lladres van entrar a robar en un bar de la població de Figueres del qual van sostreure diners en efectiu i un ordinador portàtil. L’endemà mateix els mossos, gràcies a la col·laboració ciutadana, van detenir les dues persones que, presumptament, havien forçat la persiana i havien robat a l’establiment.

El segon cas, també el dia 21, va passar a la població de la Jonquera quan els agents van saber que s’havia produït el furt d’una bossa de mà en un supermercat. Concretament, van saber que dues persones l’havien sostreta aprofitant que la víctima l’havia deixada sobre el mostrador de l’establiment. Aquestes dues persones van sortir corrents, però els vigilants de la zona comercial van avisar ràpidament i els mossos van detenir els dos lladres, Gheorghe D., de 30 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), i Romeo L., de 29 anys i veí de Barcelona.

El mateix dia 21 de febrer els agents de la comissaria de Figueres, juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat, van detenir Jose Ramiro Q.R., de 49 anys, i Said el H.M., de 26 anys, ambdós veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un robatori amb força. Els policies van saber que es podria estar robant en una obra en construcció, de manera que mossos i membres de la
Guàrdia Urbana van entrar-hi i, efectivament, van trobar dos homes manipulant cables per endur-se’ls. Els policies també van veure que els dos homes ja tenien uns 25 metres de cable tallats.

Robar combustible

Finalment, a les 3 de la matinada del dia 22 de febrer els mossos van detenir Rafael M.C., de 36 anys, i Issam D., de 34 anys, ambdós veïns de Figueres, per intentar robar combustible dels dipòsits de dos vehicles. Els agents van saber que dues persones estarien forçant un vehicle al voltant d’una plaça de la població. Quan els sospitosos van veure els policies van intentar fugir, però els mossos els van enxampar. Els detinguts portaven un tap d’un dipòsit de benzina, un tornavís, tres ampolles de llet, una ampolla d’oli (uns envasos que els lladres pretenien omplir de combustible, suposadament) i un tros de tub flexible. Els mossos van trobar dos vehicles amb els dipòsits forçats.

Tots els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.