Els Mossos d’Esquadra detenen un home per robar material de quatre furgonetes industrials a Llers, Terrades i Vilafant

2020-04-27 10:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el 23 d’abril, a Figueres, un home de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor de quatre robatoris a interior de vehicle i un robatori a interior de domicili, en grau de temptativa.

Els mossos van tenir coneixement que entre els mesos de febrer i març s’havien produït diversos robatoris a l’interior de furgonetes d’operaris estacionades en les poblacions de Llers, Terrades i Vilafant. En tots els casos sempre utilitzaven el mateix modus operandi: trencaven el vidre d’una finestra i sostreien material industrial i eines.

Concretament, la matinada del 15 al 16 de març van robar en una furgoneta que estava estacionada a la població de Llers. De l’interior van sostreure cinc trepants i dues serres valorades en 2.400 euros.

La matinada del 17 al 18 de març van robar en dues furgonetes estacionades al mateix carrer de la població de Terrades. De dins van sostreure material divers, bufadors i radials, entre altres eines, tot valorat en 3.000 euros.

Altrament els mossos van recollir una denúncia per un robatori amb força, en grau de temptativa, comès 6 de març en un domicili de Vilafant. En aquesta ocasió, els lladres no van aconseguir accedir a l’interior ja que es va activar l’alarma. La mateixa víctima va denunciar que el 24 de febrer, li havien sostret eines de lampisteria de l’interior del seu vehicle quan el tenia estacionat davant del domicili.

Finalment, la investigació va aconseguir localitzar i detenir, a Figueres, el presumpte autor d’aquests robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El detingut, que té antecedents per fets similars i a qui li constaven tres odres de crida i cerca de la Unitat d’Investigació de Figueres, va passar el 24 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.