Els Mossos d’Esquadra detenen un home i desmantellen un punt de venda de drogues en un pis ocupat a la Jonquera

2021-07-14 18:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir el 12 de juliol en aquesta població, un home de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de La Jonquera, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten al passat 17 de juny quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de La Jonquera van anar fins un immoble del Carrer Nord per realitzar unes comprovacions ja que tenien indicis que dues persones havien ocupat un pis d’aquest edifici.

Quan els van obrir la porta, un dels homes va córrer fins al balcó per llançar-se al buit, cridant que es volia matar. Gràcies a la ràpida reacció dels agents, el van poder agafar per la samarreta i van evitar que caigués al buit, quedant penjat pel balcó.

Tot i així l’home es va agafar al cablejat de llum de la façana fins que va accedir al pis de sota, va aixecar la persiana de la finestra i va fugir. En aquesta fugida se li va caure el telèfon mòbil, una gorra i una fotocòpia de la seva documentació. L’altre home que estava al pis va aprofitar per fugir per la porta.

Dins el pis els agents van localitzar un punt de venda de drogues, ja que hi havia diverses substàncies estupefaents escampades per les estances, embolcalls de droga preparades per vendre i una bàscula de precisió.

Amb la col·laboració de la Policia Local de La Jonquera es va custodiar el pis fins que l’endemà, 18 de juny, es va dur a terme una entrada i perquisició. Es va intervenir una bàscula de precisió, 728 grams de marihuana, 627 grams d’heroïna, 58 grams de cocaïna i 580 euros en metàl·lic.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en prop de 44.000 euros.

El 12 de juliol la Unitat d’Investigació va aconseguir detenir l’home que va fugir pel balcó com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La investigació continua oberta i no es descarta una segona detenció.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 13 de juliol davant el jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar el seu ingrés a presó.