Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones i recuperen material robat en un habitatge de Llançà

2019-03-18 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir els dies 13 i 14 de març dos homes i una dona, de 42 i 35 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Llançà i Figueres, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.

Els fets es van iniciar el passat 12 de febrer, en el marc d’un dispositiu de prevenció de robatoris en habitatges de la zona de Llançà, Colera i Port de la Selva.

Pels volts de les 17:45 hores els agents van detectar un vehicle a Llançà, que estava ocupat per tres persones i que voltava per diferents urbanitzacions.

Poca estona més tard, els agents van detectar el mateix vehicle a la zona de Garriguella i, en veure la patrulla, l’home que viatjava als seients posteriors va estirar-se per no ser vist.

Els mossos va aturar el cotxe i van identificar els tres ocupants. En escorcollar el turisme, van trobar al maleter diverses eines, dos aparells navegadors GPS, un telescopi, sabates, dos cascs de moto, un trípode, tres trepants i diversos aparells electrònics. Com no van poder acreditar la procedència dels objectes, els policies van portar la mercaderia a comissaria per tal de fer comprovacions.

El dia 6 de març, els mossos de Figueres van rebre la denúncia d’un ciutadà que informava que havia patit un robatori en un habitatge de segona residència a Llançà. El fet l’haurien comés entre els mesos de setembre de l’any passat i el 6 de març d’enguany.

Quan va descriure el seguit d’objectes que li havien sostret, els agents van veure que era el mateix material que havien comissat setmanes enrere a Garriguella. Quan li van mostrar els objecte, els va reconèixer tots i li van ser lliurats al mateix moment.

Seguidament van obrir una investigació per localitzar les persones que van identificar el dia del comís del material. Les van localitzar i detenir els dies 13 i 14 de març a Figueres i Llançà.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.