Els Mossos d’Esquadra denuncien dues vegades un conductor andorrà per sobrepassar els límits de velocitat a l’AP-7 a l'Alt Empordà

2018-09-27 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el passat 25 de setembre un home, de 25 anys, de nacionalitat andorrana i veí d’Andorra la Vella, com a presumpte autor d’una infracció del Reglament General de Circulació per conduir a una velocitat excessiva.

Els fets van començar el mateix 25 de setembre, en un control de identificació de Matrícules Estrangeres per Sancionar (IMES), que s’havia muntat a l’AP-7, a l’altura del punt quilomètric 40, dins del terme municipal de Bàscara. Aquest sistema és una aplicació informàtica del Servei Català del Trànsit, on queden registrades les plaques de matrícula estrangera que tenen pendents denúncies i que els mossos de trànsit utilitzen diàriament en els seus controls.

Cap a tres quarts d’onze del matí, en una de les comprovacions els agents van detectar un vehicle, amb plaques de matrícula del Principat d’Andorra, que li constaven 3 denúncies pendents.

Concretament, les denúncies dataven del passat 16 i 20 de setembre, totes tres per sobrepassar el límit de velocitat establert a la carretera C-1412a, als termes municipals de Biosca (Segarra), Copons (Anoia) i Prats del Rei (Anoia).

Els agents van aturar el vehicle i, després d’identificar el conductor, li van notificar les tres denuncies, que tenien un import total de 350 euros. Després d’abonar l’import econòmic de les sancions, l’home va continuar la marxa.

Una estona més tard, quan passaven deu minuts de les onze del matí, una patrulla radar mòbil va detectar el mateix vehicle en un control de velocitat dinàmic al punt quilomètric 37.5 de l’autopista AP-7, al terme municipal de Garrigàs. En aquesta ocasió el turisme circulava a 166 km/h en un tram limitat genèricament a 120 km/h, però el vehicle no es va poder aturar.

Només 10 minuts més tard, el cinemòmetre dinàmic dels mossos tornava a enxampar el mateix conductor, en aquesta ocasió al punt quilomètric 22.6 de l’autopista AP-7, circulant a 155 km/h.

En aquest cas els mossos van poder aturar el vehicle i notificar les dues noves infraccions al conductor, que en total tenien un import de 300 euros. L’home, després d’abonar l’import, va poder continuar la marxa.

Els mossos demanen als usuaris que no abaixin la guàrdia, extremin la prudència en la conducció i recorden que a la carretera cal respectar els límits de velocitat.