Els Mossos d’Esquadra detenen tres membres d'una associació cannàbica il·lícita a Siurana

2014-06-28 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir a Siurana el dia 19 de juny, dos homes i una dona, d’entre 22 i 35 anys, tots de nacionalitat francesa, veïns de Siurana i l’Abrera (Baix Llobregat), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta durant el mes de maig després de tenir coneixement que en un domicili de Vilamalla, suposadament, s’hi estarien realitzant actes de compravenda de substàncies estupefaents.Durant la investigació, els agents van constatar que es tractava d’una associació cannàbica que s’havia traslladat de Vilamalla a la localitat de Siurana.

Aquesta associació es trobava anunciada en una pàgina web pública. Els clients, majoritàriament, eren persones de nacionalitat francesa que es desplaçaven fins a territori català, aprofitant la proximitat dels dos països. A més, el fet que el consum a la via pública al seu país està considerat delicte també afavoria els desplaçaments.

Una vegada es feia el contacte amb les persones responsables de l’associació, el consumidor o comprador s’havia de fer soci pagant 10 euros anuals, a part de la quantia consumida i/o comprada. Els membres de l’associació aconsellaven als socis que s’amaguessin les substàncies comprades a l’interior de la roba interior, per dificultar la troballa en cas de ser aturats per la policia.

Un cop fetes les comprovacions a l’ajuntament, a l’Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios i al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, es va confirmar que aquesta associació cannàbica no disposava de les autoritzacions pertinents per exercir aquesta activitat.

Davant les evidències, el 19 de juny es va realitzar una entrada i perquisició al domicili on s’havia localitzat l’associació. Durant l’escorcoll es va localitzar un aparell germinador, caixes de bossetes petites transparents, caixes amb conus de paper per fumar, pots de vidre, bàscules de precisió, uns 530€ en efectiu, 754,81 grams de marihuana i documentació relativa a l’associació.

Atès que es tracta d’una associació amb ànim de lucre creada per tal de manipular, comercialitzar i/o cultivar substàncies estupefaents, els agents van tenir indicis suficients per detenir els tres membres acusats d’un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, alguns amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.