'Els morts no parlen' de Miquel Aguirre a la Biblioteca de Figueres

2015-06-04 10:00

Miquel Aguirre presentarà la seva tercera novel·la "Els morts no parlen" aquest divendres 5 de juny a la Biblioteca de Figueres.

En Quimet és un prejubilat de Banyoles que passa el dia a l'hort, esperant que la dona arribi a casa després de la feina, i al bar perdent el temps amb el cosí, un poca vergonya carregat de deutes amb tot el poble. Quan un matí troba un cadàver a l'hort, el cosí l'enreda per amagar el cos i simular un segrest per treure-li uns milions a la família del mort, uns cacics de la zona amb fama de tenir negocis il·legals. 

Aquest és l’inici de la novel·la de Miquel Aguirre, “Els morts no parlen”, (editorial Llibres del Delicte), on l’autor vesteix una història protagonitzada per perdedors i on es barreja la violència i l’humor negre a parts iguals. Miquel Aguirre (Banyoles, 1964) construeix una trama grotesca, divertida i en una atmosfera de violència, però sobretot amb molt d’humor negre en una narració que va creixent. L’autor localitza la novel·la a Banyoles, en un ambient rural i característic que esdevé un dels eixos essencials d’”Els morts no parlen”. 

L’escriptor i guionista Jair Domínguez la presentarà aquest divendres, a les set de la tarda, a la Biblioteca Fages de Climent. La novel·la, la tercera després de “La Cortina de saca” (Col·lecció Gabriel Ferrater de l’UAB, 2012), premi Valldaura-Memorial Pere Calders, i “Després del tro” (Proa, 2000), ja ha arribat a la segona edició en poques setmanes. 

“Els morts no parlen” és la desena publicació de Llibres del Delicte, una editorial independent dedicada a la novel·la negra d’autors catalans que té per objectiu reivindicar la novel·la negra com un dels gèneres tradicionals de la literatura catalana.