Els marxants dels mercats d'alimentació de Figueres regalaran als seus clients vals gratuïts del pàrquing de la plaça Catalunya

2014-05-09 13:30

L'Ajuntament de Figueres, SABA aparcaments i les associacions de marxants engegaran una campanya per facilitar l'estacionament a l'entorn de la plaça del Gra i de la plaça Catalunya. Aquesta mesura porta per nom Aparca i Compra i gràcies a aquesta acció els clients dels mercats d'alimentació de Figueres disposaran de tiquets d'aparcament de 50 cèntims que els hi lliuraran els marxants.

El conveni entre les tres parts implicades s'ha gestat durant les obres de rehabilitació de la plaça del Gra que es va reobrir el dimarts 22 d'abril. Segons l'acord, els marxants seran els qui decidiran de quina manera regalen els vals als seus clients.

El dissabte 17 de maig també se celebrarà a la plaça del Gra un showcooking que anirà a càrrec de l'empresa IcookIt. En dos horaris diferents, 10:30 i 11:30 hores, el xef Jordi Castelló mostrarà a clients del mercat com elaborar senzills plats amb productes frescos triats entre les parades de l'espai. Posteriorment, s'oferirà una degustació de la cuina realitzada.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, defensa la promoció dels mercats de la ciutat perquè segons dades de Comerç Figueres Associació, “cada any rebem més d'1,4 milions de compradors de França i aquests visitants també s'apropen als nostres mercats on lluim productes de proximitat i qualitat.”

Toro qualifica “d'estratègica” l'aposta per la promoció dels mercats i afirma que el camí passa per “explicar les seves excel·lències i, a més a més, ara també ho podem fer gaudint d'un nou espai rehabilitat com és la plaça del Gra de la ciutat que, setmanalment, acull fins a tres mercats”.

Recentment s'ha creat una comissió amb representants dels marxants i de l'Ajuntament de Figueres per organitzar accions de forma conjunta i potenciar les possibilitats promocionals i turístiques d'aquest atractiu gastronòmic de la ciutat.

Un espai emblemàtic
Les obres de millora i rehabilitació de la plaça del Gra de Figueres, un espai construït el 1886, han servit per renovar la seva coberta. S'han substituït el 20% de les bigues de fusta i s'han col·locat més de 26.000 teules noves.

Durant l'actuació s'ha aprofitat per reforçar l'estructura de la base de les columnes i també s'han instal·lat punts d'electricitat per a les parades del mercat.

Els treballs han confirmat la presència d'un refugi antiaeri que data de la Guerra Civil. Se n'han localitzat les entrades i les sortides i està previst que es recuperi a mitjà termini.