Els joves del programa SUMA'T acaben la formació professionalitzadora

2011-07-04 11:00

El programa SUMA'T d'experiència professional per a l'ocupació juvenil adreçat a joves de 18 a 24 anys està apunt d'entrar a la tercera fase de contracte laboral en empreses de la zona. Per això el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ofereix un interessant ajut econòmic a les empreses que col·laborin en el programa contractant algun d'aquests 36 joves.

Després que una tutora qualificada els hagi impartit les 100 hores inicials de formació en competències clau (llengües, informàtica, estratègies d'aprenentatge, càlcul i altres competències transversals rellevants per a trobar i mantenir una ocupació) i que dos centres de formació de la ciutat hagin impartit 288 hores de formació professionalitzadora, el proper 12 de juliol els joves acabaran la formació de competències professionals vinculades a les ocupacions següents:

- Auxiliar de comerç, impartit per l'Associació Comerç Figueres (18 joves)
- Auxiliar de recepció-administratició i comercial, impartit pel Centre d'Estudis Màster

Un tercer grup de joves continua realitzant la formació de manteniment industrial amb la col·laboració de l'empresa ICON SL, la Fundació per a la Promoció dels Oficis i l'Institut Narcís Monturiol. Aquest grup acabarà la formació el 30 d'agost.

El programa està promogut per l'Ajuntament de Figueres i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el fons Social Europeu. A part de l'ajut econòmic del 70% del SMI i de la bonificació del 100% de les quotes a la seguretat social, les empreses poden comptar amb el suport de tècnics municipals i amb un seguiment de cada jove durant el període de contractació.

Qualsevol empresa interessada a tenir informació d'aquests ajuts s'ha de posar en contacte amb el Servei Municipal d'informació i Orientació per a l'Ocupació (SMIO).