Els indignats de Figueres es manifestaran contra la visita del Papa

2011-08-10 10:00

El Col·lectiu d'Indignats i Indignades de Figueres es manifestaran dissabte en desacord amb la visita que el papa Benet XVI farà a Madrid per assistir a l’anomenada “jornada mundial de la joventut”.

Els indignats van presentar una moció que no va passar pel Ple Municipal de Figueres, en la que denuncien el cost econòmic que representa la visita "per aquesta visita s’han mobilitzat 8 Ministeris, l’Estat central es gastarà 25 milions d’euros; empreses privades han anunciat donacions per valor de diverses desenes de milions d’euros amb les conseqüents desgravacions fiscals al ser l’esdeveniment declarat com d’excepcional interès. Així mateix les institucions de Madrid tenen previst gastar-se diverses desenes de milions en allotjament, seguretat, sanitat, publicitat, neteja, so i diversa parafernàlia. Hi ha càlculs que situen la despesa final al voltant dels 100 milions d’euros, que en bona part sortirà de les arques públiques... de diners que paguem entre tots i totes.

També es considera desmesurat el tracte que rebrà el Papa Ratzinger "el Govern i institucions de l’Estat tenen previst l’organització de diversos actes
protocol·laris al més alt nivell, per a un esdeveniment que és de caràcter pastoral i privat i, en tot cas, exclusivament adreçat als creients d’una determinada religió, la catòlica".

Finalment critiquen les "declaracions de menyspreu que en anteriors visites ha fet el Papa contra drets democràtics aprovats pel Parlament de l’Estat espanyol en contra la llei del divorci o el matrimoni de parelles homosexuals, declaracions que no se li consentirien a cap altre responsable polític del món per considerar-se una greu ingerència en afers interns".

La concentració es farà a les set de la tarda a la placeta baixa de la Rambla per desplaçar-se fins a la plaça de l'Ajuntament on es llegirà un manifest. Seguidament aniran fins a l'Església de Sant Pere i tornaran a la Rambla.