Els hotels de la costa altempordanesa han arribat al 75% d'ocupació

2010-12-08 20:00

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona ha fet públiques les dades d’ocupació d'aquest pont. Els dies més importants han estat del dissabte 4 al dilluns 6 de desembre.

Les zones de muntanya com la Cerdanya i el Ripollés, s’han superat ja que durant tots els dies forts del Pont de la Puríssima han arribat al 100% d’ocupació, amb el cartell de complet. Unes dades molt positives pel que fa el començament de la temporada d’esquí.

Els hotelers de la zona de la Costa Brava Centre i l’Alt Empordà han obtingut una ocupació turística del 75%, tal i com s’havia previst. Pel que fa a Girona i Radial, una de les zones més afectades per la vaga de controladors, finalment a dia d’avui l’ocupació turística ha estat del 66%.

Els hotelers del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar han estat els més afectats per la vaga de controladors, i han obtingut una ocupació turística del 66%. La Garrotxa i la Selva, tant pel que fa a hotels com restaurants, han obtingut una ocupació turística del 90%, la qual cosa indica que han aconseguit el 30% més del que es preveia, gràcies a les reserves d’última hora i els passants del
dia.

La mitjana de pernoctacions ha estat d’un dia i mig a dos dies i mig a diferència del Pont de la Puríssima del 2009 que va ser de 3 dies. El perfil del turista ha estat del país i familiar: catalans procedents de Barcelona i de l’àrea metropolitana, i d’espanyols bàsicament que viatjaven amb cotxe, la qual cosa no els va afectar la vaga de controladors.