Els horts urbans de la Marca de l'Ham entren en la fase final d'adequació

2012-09-30 10:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha visitat diferents obres urbanes que s’executen en aquests moments a la ciutat i que està previst que entrin en servei en els propers mesos, ja que es troben a la fase final de la seva construcció. En concret hi ha el Passatge Padrosa, situat entre els carrers Colom i Nord. Es tracta d’un nou vial per a vianants que s’ha fet aprofitant la construcció de dos blocs d’edificis de 70 habitatges. El passatge té diferent mobiliari urbà i en les properes setmanes es plantarà una filera d’arbres. 

Una altra obra que ha visitat són els horts urbans d’agricultura ecològica que es construeixen a la Marca de l’Ham. Aquest projecte –que s’executa a través del Taller d’Ocupació- es troba a la fase final i actualment es redacten les bases per l’adjudicació dels horts. A la Marca de l’Ham, Vila també ha visitat el perllongament del carrer Aquari, que suposarà una millora important en el barri ja que permetrà enllaçar el centre de la Marca de l’Ham amb els nous espais urbans que s’han construït en els darrers anys. El passatge enllaça els carrers Aquari i Escorpí amb el carrers de les Granolles i el de la Closa Rasa. Aquesta obra, igual que la dels horts, també s’executa a través del taller d’Ocupació. 

Finalment, la darrera visita ha estat a la pista d’skate, al Parc del Olivars, que es va començar a construir aquest estiu i que està prevista que finalitzi l’any vinent. Un cop acabada es convertirà en una de les pistes d’skate més grans del país.