Els festivals d'estiu de l'Escala s'apropen als 12.000 espectadors

2018-08-13 19:00

Els festivals d’estiu de l’Escala han atret enguany 11.987 espectadors que consoliden el municipi empordanès en un referent dels esdeveniments culturals i musicals d’estiu a la Costa Brava. Els festivals Portalblau i Concerts al Fòrum, que s’han acabat aquest passat cap de setmana, han millorat aquest any els resultats d’ocupació respecte a edicions anteriors. 

En el cas de Portalblau, el nombre total d’espectadors ha estat de 7.387, un 18’92% més respecte els 6.212 assistents de l’any passat. El festival ha penjat el cartell d’entrades esgotades a la meitat dels seus espectacles. Concertemant als concerts d’Estrella Morente, Halldor Mar i Quico Pi de la Serra; a la lectura dramatizada de Lisísitrata i a l’espectacle Manes, de La Fura dels Baus. L’ocupació ha estat pràcticament total també al cicle d’espectacles al carrer programats enguany. En conjunt l’ocupació mitjana als diversos espectacles del festival ha superat el 90%. Finalment cal destacar també el gran nombre d’assistents a l’exposició Barcelona gitana, de Jacques Léonard, a l’Alfolí de la Sal, que s’ha tancat aquest diumenge. 

Els Concerts al Fòrum Romà d’Empúries ha tancat la seva cinquena edició amb prop del 90% de l’ocupació prevista. Un total de sis concerts en tres nits que es van dur a terme del 3 a l’11 d’agost. La programació va començar el divendres 3 d’agost amb l’actuació de Judit Neddermann que presentava les cançons del seu darrer disc Nua. A continuació va ser el torn de Jorge Drexler que va oferir un concert de més de dues hores, on va poder presentar les cançons dels seu darrer treball discogràfic Salvavidas de hielo i va regalar al públic assistent una sorpresa inesperada. El cantant va convidar a Judit Neddermann a compartir escenari per oferir un dels moments més especials de la nit, i que tothom recordarà per la seva gran sensibilitat. L’endemà, el 4 d’agost, The Excitements posava el públic a ballar amb el seu potent directe. Seguidament va ser el torn de Ramon Mirabet que va mantenir a tota la platea animada des de la primera fins a la darrera cançó. Una nit plena d’energia i bon ritme. Joan Dausà va ser l’encarregat de tancar la cinquena edició dels Concerts al Fòrum Romà d’Empúries dissabte 11 d’agost. Ho feia presentant el seu darrer disc, Ara som gegants, i després de la meravellosa actuació de la Paula Valls que va oferir un concert on va poder interpretar en directe les cançons del seu primer treball de llarga durada I am. 

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, ha destacat els bons resultats obtinguts gràcies a l’acord de col·laboració posat en marxa aquest any entre l’Ajuntament de l’Escala i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries per impulsar una estratègia de coordinació en la comunicació i difusió conjunta dels dos festivals. “En el primer any d’aplicació d’aquest acord, s’han assolit els objectius que ens havíem marcat i que han permès potenciar l’Escala com una marca de referència en l’oferta d’esdeveniments culturals de l’estiu a la Costa Brava. Aquest és un primer pas que volem potenciar en futures edicions per reforçar aquest objectiu i per optimitzar encara més els recursos destinats en aquests dos festivals”, ha remarcat. 

La coordinadora del MAC-Empúries, Marta Santos, ha assenyalat que, un any més, l’excel·lent acollida dels concerts programats a l’espai del Fòrum de la ciutat romana els consolida com una de les cites musicals d’estiu en aquest entorn privilegiat del conjunt arqueològic emporità. Els concerts, juntament amb la resta d’activitats programades enguany per part del museu, contribueixen a donar rellevància i especificitat a l’oferta cultural i musical que ofereixen conjuntament Empúries i l’Escala durant els mesos d’estiu. 

El Festival Portalblau està impulsat per l’Ajuntament de l’Escala sota la direcció de la productora gironina Link Produccions, mentre que els Concerts al Fòrum Romà estan organitzats i produïts  pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i la productora banyolina TEM productions. Dos esdeveniments consolidats i coneguts que programen artistes de prestigi nacional i internacional i que atrauen milers d’espectadors cada estiu a la població empordanesa.

Mishima al Portalblau (foto: Robert Carmona)