Els empresaris de Roses treballen amb l'Ajuntament per garantir l'aigua al municipi aquest estiu

2024-02-26 12:30

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus , que representa més de 200 empresaris del municipi que donen feina a uns 5.000 treballadors, i l’Ajuntament de Roses han acordat treballar plegats per garantir la disponibilitat d’aigua potable al municipi i que les empreses puguin seguir fent la seva activitat i omplir les seves piscines la propera temporada turística. 

L’Associació s’ha reunit amb l’alcalde Josep Maria Martínez, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica Fèlix Llorens, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro, per abordar diferents temes que preocupen als empresaris. La situació que pateix Catalunya per la falta de pluges ha centrat la trobada. “Roses està preparada i treballem amb L’Ajuntament amb suficient marge per buscar alternatives a l’abastament d’aigua de la xarxa  perquè la temporada turística es pugui dur a terme”, ha explicat el president de l’Associació Miquel Gotanegra.

A la trobada s’han posat damunt la taula diferents opcions en relació a la possible instal·lació de plantes dessaladores i les dues parts s’han emplaçat a seguir col·laborant amb l’objectiu que els ciutadans de Roses puguin disposar de l’aigua necessària i de que les empreses puguin seguir oferint els serveis de qualitat aquest estiu als visitants. Gotanegra ha plantejat la necessitat de buscar una solució global per al municipi, ha demanat que s’instal.li una gran dessaladora que doni servei a totes les empreses i ha proposat ubicar-la a la zona de l’antiga depuradora de marisc. El president de l’Associació, Miquel Gotanegra, ha assegurat que que les piscines no representen més del 2% del consum global d’un establiment turístic.

La reunió s’emmarca en un seguit de trobades que es duran a terme periòdicament entre l’Associació i representants de l’Ajuntament de Roses.

A la mateixa reunió, entre altres temes els empresaris de Roses han insistit en que cal buscar solucions eficaces per acabar amb el top manta. En aquest sentit, Miquel Gotanegra ha assegurat que els empresaris “estem cansats” i ha demanat el “màxim consens” per resoldre un tema que “està degradant la imatge del destí”.