Els dies 8 i 9 el Mercat Medieval torna al Terra de Trobadors de Castelló

2012-09-05 09:30

La Llotja, la plaça de la Basílica de Santa Maria i la Plaça Jaume I, en ple centre històric, són els escenaris novament del cèlebre Mercat Medieval del Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries. Una gran quantitat de parades d’artesans i comerciants posen a la venda els seus productes de l’època amb el sistema de pagament de l’època, la moneda medieval comtal d'Empúries, un requisit imprescindible per poder adquirir tota mena de productes del comtat d'Empúries a l'Edat Mitjana. 

El visitant podrà bescanviar els diners d’or, el mig diner d’or, els diners de bronze, el mig diner i la peça petita, reproduccions de la moneda en ús durant la baixa edat mitjana a la capital del comtat d'Empúries com a requisit per poder comparar els productes típics del mercat. El Mercat Medieval és sense dubte un dels actes més atractius, característics i multitudinaris del festival que enguany tindrà lloc el dissabte 8 i el diumenge 9 de setembre 2012. 

Enguany i per primera vegada a Castelló d'Empúries, el XXII Festival Terra de Trobadors dedicat al judaisme medieval i a la comunitat jueva de Castelló d'Empúries en temps del comte Ponç Hug III (1230-1269), comptarà amb un Mercat Jueu Medieval, en el qual el visitant podrà trobar nombroses parades de venda i de demostració de tota mena de productes de l’època medieval relacionats amb la cultura i el poble jueu. 

El Mercat Jueu Medieval s’ubicarà al carrer Peixateries Velles, a l'antic call jueu de Castelló d'Empúries, en ple cor de l’antiga jueria castellonina i de les sinagogues medievals, l'indret on durant segles va florir una de les comunitats jueves més importants de la Catalunya medieval. 

L’organització del Mercat Jueu Medieval a Castelló d’Empúries és un acte inclòs a l’agenda anual d’activitats de Caminos de Sefarad-Red de Juderías relacionades amb el patrimoni jueu medieval, del qual Castelló d’Empúries posseeix una important mostra del seu llegat cultural i patrimonial jueu.