Els danys pels focs a les canonades d'aigua a Figueres pugen a 26.000 euros

2012-08-20 16:30

L'Ajuntament de Figueres ha fet pública una nota que reproduim a continuació per aclarir la quantitat que demana com a ajuts per als incendis forestals i que, en els darrers dies, ha estat criticada des de diferents àmbits. L'Ajuntament quantifica en 26.000 euros els danys causats pel foc en les canonades que abasteixen d'aigua la ciutat.

En relació als ajuts pels danys causats per l’incendi de l’Alt Empordà que Figueres ha fet arribar al Consell Comarcal, des de l’Ajuntament es vol aclarir que els serveis tècnics d’urbanisme van trametre a l’ens comarcal els danys causats a les canonades que porten l’aigua de Boadella fins a l’àrea urbana de Figueres. 

En l’esmentat informe hi ha un error on es barreja el projecte de millora de la infraestructura en la seva totalitat, amb els danys puntuals i concrets que es deriven de l’incendi.  Així doncs, aclarir que des de l’Ajuntament es demanen 26.000 euros per reparar el tram de les canonades que va quedar afectat per l’incendi, però també s’especifica la quantitat de diners que caldrien per realitzar un projecte que garantís el subministrament d’aigua en cas d’incidència. Recordar que si l’incendi hagués trencat la canonada, la ciutat de Figueres i part de la comarca -més de 50.000 persones- s’haurien quedat sense aigua, un mínim d’entre set i deu dies. 

Tal i com es va fer públic en un comunicat emès el 2 d’agost per l’Ajuntament: “la reparació dels danys a la canonada té un cost de 26.000 euros i el govern municipal confia que es pugui fer amb els fons destinats a les ajudes destinades els danys de l’incendi. L’alcalde de Figueres també anunciava que durant aquest mandat s’afrontaria la construcció d’un sistema d’abastament alternatiu (bypass) que faci que l’abastament d’aigua a la ciutat no depengui només de la xarxa actual. “Ha de ser una inversió de mandat perquè en cas d’un problema greu no es vegi afectat el subministrament. Ara depenem de dos tubs que, en alguns trams, tenen més de 40 anys d’antiguitat”, explicava Vila, qui avançava que per fer front en aquesta obra es demanaria la col·laboració del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.” 

Des de l’Ajuntament de Figueres es lamenta l’error en la interpretació de la tramesa i es recorda que com a capital de la comarca sempre s’ha estat al costat dels pobles i persones damnificades per l’incendi del mes de juliol.