Els Consells de l'Alt i el Baix Empordà presenten 'Empordà Terra de Pesca'

2021-03-25 16:30

“Empordà Terra de Pesca” és una iniciativa impulsada pels Consells de l’Alt i el Baix Empordà per fer visible la identitat pesquera de la Costa Brava i el patrimoni material i immaterial que el representa. El projecte ha fet una diagnosi que s’ha conceptualitzat en un material de difusió tant digital com analògic que es distribuirà en ambdues comarques. Aquest suport s’ha editat en quatre idiomes i té dues versions, una per a cada comarca.

L'objectiu del projecte és contribuir a restablir els lligams entre la pesca i l'Empordà tot creant consciència de les possibilitats que aquesta relació té per al desenvolupament de noves propostes de descoberta de l'Empordà.

Ambdós consellers comarcals de turisme han posat èmfasi en el treball conjunt de les dues administracions comarcals que culmina en accions com la que s’ha presentat en l’acte. Agustí Badosa de l’Alt Empordà ha explicat que ambdós ens comarcals treballen per “crear recursos tant en el sector turístic com el del pesquer per ajudar en períodes de desestacionalització”, Xavier Dilmé, del Baix Empordà ha afegit que “els dos consells comarcals estem compromesos en tirar endavant la marca Empordà, volem posar en valor els fets que són importants pel territori i “Empordà Terra de Pesca” n’és un exemple”.

En la presentació, que s’ha fet aquest matí a bord de l’embarcació Atlàntida III, hi ha participat la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro. També hi ha estat presents Elisabet Sànchez, Directora dels Serveis Territorials DARP Girona; Quim Xifra com a Cap de servei dels Serveis Territorials DARP Girona o Pere Estradera com a President de GALP, a més d’alcaldes i alcaldesses de les poblacions costaneres de l’Empordà.

"L’Empordà, terra de pesca" és una nova iniciativa que se suma a tota una cartera de recursos turístics conjunts com l’Empordà Medieval, el mapa de l’Empordà o el projecte de productes de qualitat de l’Empordà, a banda d’activitats conjuntes com per exemple les visites guiades als espais naturals.