Els Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà programen més de 40 visites als espais medievals

2023-06-25 13:00

Els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà, amb el suport de l'associació Empordà Turisme i la Comissió Turística del Baix Empordà i la participació de setze ajuntaments, han programat un total de 41 propostes de visites guiades als espais medievals repartits entre les dues comarques. La primera visita es farà el proper dissabte 1 de juliol, amb el títol «Sant Llorenç de la Muga Medieval» i donarà inici a la temporada, que s’allargarà fins el 26 de novembre, amb la darrera activitat, la visita al Castell de St. Esteve de Mar de Palamós.

Aquesta iniciativa, que es durà a terme per 9è any consecutiu, té com a objectiu fer valdre el ric patrimoni medieval de l'Empordà entre les persones que hi viuen i que el visiten. L'any passat es varen organitzar 54 visites que van comptar amb uns 650 participants. Aquest programa es planteja com una proposta per ajudar a fer descobrir un territori privilegiat en termes patrimonials i històrics al públic català.

En l'organització de les visites hi han participat vint-i-set ajuntaments, museus i entitats i el departament de Cultura de la Generalitat a través de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural.

La informació i inscripcions de les visites es detallen al web (https://www.socemporda.com/espais-medievals), on es poden consultar dates, temàtiques, monuments que es visiten, horaris i preus (de gratuïtes i fins a cinc euros).

Cada ajuntament es fa càrrec de la reserva i del guiatge de la visita, mentre que els consells comarcals han tingut cura de la coordinació de tota la iniciativa, del disseny i la difusió de les diferents propostes realitzarà digitalment a tot el territori i entre associacions i col·lectius especialment sensibilitzats en aquest tipus d'activitats.