Els conductors catalans podran ser sancionats si circulen amb excés de velocitat a les carreteres de França

2013-07-29 10:30

Des de l'1 d'agost, les autoritats franceses començaran a tramitar les denúncies de vehicles amb matrícula d'altres països per velocitat excessiva

Els radars ubicats a les carreteres franceses podran captar des del proper 1 d’agost els vehicles amb matrícula d’altres països que cometin infraccions per excés de velocitat. Després de l’estiu les autoritats de França remetran les denúncies corresponents als infractors residents en altres territoris de la Unió Europea.

De la mateixa manera, el Servei Català de Trànsit (SCT) denunciarà, també des de l’1 d’agost, els conductors de vehicles amb matrícula francesa que circulin amb velocitat excessiva per la xarxa viària catalana.

Aquestes mesures s’adopten amb la finalitat de reduir l’actual impunitat dels conductors que circulen per un país amb vehicles amb matrícules estrangeres i cometen infraccions. Per aquest motiu, la Directiva 2011/82/UE permet que els estats membres de la Unió Europa (UE) tinguin accés als registres de vehicles dels altres estats i d’aquesta manera puguin adreçar als infractors el corresponent procediment sancionador. Aquesta normativa entrarà en vigor el novembre d’aquest any però França i l’estat espanyol han signat un conveni per tal d’avançar la seva aplicació.

La desaparició de les fronteres en l’àmbit de la UE afavoreix el trànsit lliure de la seva ciutadania però és necessari fer compatible aquesta mobilitat amb el respecte de les normes de circulació per tal d’evitar accidents greus.