Els concerts del Fòrum Romà d'Empúries presenten sis actuacions en tres nits

2018-08-02 17:00

Aquest divendres 3 d'agost arranca la cinquena edició dels concerts al Fòrum Romà d'Empúries. Fins al dia 11 s'han programat les actuacions de sis artistes repartides en tres nits.

Aquest divendres Jorge Drexler presentarà en directe les cançons de Salvavidas de hielo (2017), un treball gravat entre la Ciutat de Mèxic i Madrid i on tots els sons de l’àlbum (percussions, bateries, loops, sintetitzadors…) han estat produïts amb els elements i els materials de la guitarra. Drexler segueix fidel al seu amor pels reptes i l’experimentació convertint un sol instrument en una autèntica banda que, per reproduir-la en directe, compta amb el quartet d’excel·lents músics: Martin Leiton, Javi Calequi, Borja Barrueta i Carlos Campi Campon. 

Drexler compartirà escenari amb Judit Neddermann que obrirà el concert. Neddermann presentarà els temes del seu tercer treball discogràfic en solitari Nua ( 2018). Un disc cantat en català però on també ha hi trobem cançons en castellà i portuguès. Estem davant una Judit més madura, tot i la seva joventut, on novament s’obre a cantar i compartir les seves vivències, sinceres i sense reserves. 

El dissabte 4 Ramon Mirabet presentarà les cançons del seu tercer disc al Fòrum Romà d’Empúries. La seva veu trencada, amb matisos que dibuixen un univers forjat per molts quilòmetres de vivències i la seva energia, fan que ningú es vulgui perdre els seus directes. Les seves cançons beuen d’una experiència personal que ha convertit la vida de Ramon Mirabet en tota una aventura. Sens dubte un dels artistes més destacats del panorama musical actual, i que segueix acumulant èxits any rere any.

Aquesta segona nit començarà amb The Excitements, una de les millors formacions en directe del nostre país. Reclamats en més de quinze països i amb un directe únic i explosiu, presentaran els temes del seu darrer treball Breaking The Rule. La secció rítmica és la poderosa estructura sota la qual rugeixen les guitarres, udolen els metalls i on regna la veu de la Koko i la força dels seus hipnòtics moviments. Rhythm and soul d’alt voltatge.

I el dissabte dia 11 Joan Dausà presentarà el seu nou disc Ara som gegants. Un treball produït per Santos & Fluren, dos dels productors més influents del moment i que han treballat amb grups com Love of Lesbian o Sidonie entre d’altres. El que va començar ara fa sis anys com un joc entre amics, ha acabat esdevenint una de les propostes musicals més sòlides i singulars del panorama musical actual. 

Paula Valls obrirà  aquesta darrera nit presentant I am. El seu primer treball de llarga durada. Un disc completament dirigit per ella i produït per David Soler on s’atreveix a parlar d’experiències pròpies i vivències recents, de sentir-se perduda i no trobar-se, de moments difícils i de canvis, i d’haver de prendre decisions importants. Aquesta és la seva carta de presentació on es mostra tal com és. Un treball intimista i despullat on els silencis també parlen.

La venda d’entrades es fa des del lloc web del festival www.concertsempuries.com.