Els castellers de Figueres faran un pilar al Puigmal en el el tast de vins de la DO Empordà el 21 de juliol

2013-07-07 10:30

El Consell Regulador de la DO Empordà celebra el 21 de juliol el quart Tast de vins d'alçada al Puigmal amb l'objectiu de situar els vins empordanesos al sostre de les comarques gironines, a gairebé 3.000 metres d'alçada. Un gest simbòlic que vol posar de manifest l'esforç dels productors empordanesos per millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.

Enguany, els cellers que participen en la iniciativa són *lavinyeta, AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Cooperatiu d'Espolla, Clos d'Argon, Masetplana, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots. Cada celler aporta un dels seus vins al tast. Aquesta quarta edició comptarà amb la col·laboració especial dels Castellers de Figueres, que realitzaran un pilar al cim de la muntanya per situar encara més amunt els vins de la DO Empordà.

La jornada s'iniciarà a les vuit del matí amb la sortida des del Coll de Fontalba. Cap a quarts de dotze, hi ha prevista l'arribada al cim on es farà la inauguració del tast de vins amb l'actuació castellera. Cap a les dotze del matí, s'iniciarà el tast i la cloenda està prevista cap a la una de la tarda. En aquell moment començarà el descens amb dinar en ruta.

Inscripcions,  preus i recomanacions

Les inscripcions es poden gestionar a través del web www.doemporda.cat fins el 12 de juliol, omplint el formulari corresponent. El preu de l’activitat és de 5€ per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposen d’assegurança només han d’abonar 3€.

Cal tenir una preparació física mínima, ja l'activitat inclou una tres hores d'ascens i dues de descens. Cal dur roba, calçat i mitjons adequats. Així mateix cal portar menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua, farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a bullofes).