Els Bombers de la Generalitat treballaran intensament durant tota la nit per assegurar el màxim de perímetre de l'incendi forestal de Torroella de Montgrí

2021-07-22 23:30

Els Bombers de la Generalitat treballaran al llarg de la pròxima matinada amb una seixantena de dotacions terrestres en l’incendi forestal de Torroella de Montgrí. La baixada de la temperatura, l’ascens de les humitats relatives i la pèrdua d’intensitat del lleuger vent que bufa a la zona ara de nit són els factors que s’aprofitaran per treballar intensament durant la nit, amb l’objectiu d’assegurar el màxim de perímetre abans no es faci de dia i torni a pujar la temperatura i comenci a bufar el garbí reforçat. Serà aleshores, ja de dia un altre cop, que els mitjans aeris es reincorporaran a les tasques d’extinció.

Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat han recomanat l’evacuació d’una casa de colònies. El foc era molt lluny de la casa i no s’hi apropava, però s’ha decidit estalviar el neguit tant als menors com a les seves famílies. Uns autocars han recollit la canalla, 135 nens i nenes més 15 monitors, i els van dut sans i estalvis fins a Torroella de Montgrí.

L’incendi ha estat alertat a les 18.27 hores. Afecta zona forestal al massís del Montgrí. Segons els Agents Rurals, el foc ha afectat ja unes 35 hectàrees de vegetació forestal. Al cap-flanc dret és on es concentren les tasques d’extinció. El foc, en aquesta zona, ha sobrepassat la pista forestal que va entre la Casa de la Guarda i la Barraca Trobada. En aquesta zona, les flames avancen amb mitja intensitat cap al paratge de Còrrec de Coma Llobera. El flanc esquerre avança cap al Puig Roig i el Puig de Carroig, una zona amb molta menys vegetació i més roca. L’avanç del foc també aquí és lent.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat, aquest matí, en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis previst per avui dijous i demà divendres.