Els Bombers de la Generalitat ja tenen el seu propi himne que es presentarà a Figueres aquest divendres

2017-03-09 19:00

Els Bombers de la Generalitat disposen ja del seu propi himne. La peça és obra del compositor i pianista Jesús Acebedo. L’autor, que ha cedit l'obra i tots els drets al Cos, és llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, tècnic en Musicoteràpia i titulat com a professor de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Jesús Acebedo, que treballa a la Sala Central dels Bombers,  ha fet dos versions: una cantada amb acompanyament de piano, flauta travessera i violoncel, i una altra versió només instrumental.

L'himne ha estat interpretat pel cantautor de Cerdanyola del Vallès Ramon Sauló, i ha estat gravat, mesclat i masteritzat pel tècnic de so Enric Marshal. La lletra fa esment a la carta de serveis dels Bombers de la Generalitat i destaca la importància del treball en equip i els trets que caracteritzen el perfil del bomber. En el seu text, la peça tampoc no oblida els qui han perdut la vida en l’exercici de la seva feina.

La peça serà presentada oficialment aquest divendres a Figueres, en l’acte de lliurament de les Medalles del Cos al Teatre el Jardí i que comptarà amb la presència del President de la Generalitat Carles Puigdemont.