Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de Portbou

2023-08-07 11:30

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest matí, cap a les 10 hores, l’incendi que des del passat 4 d’agost (avís 16.39 h) ha cremat 573 hectàrees als municipis de Portbou i Colera.

Les darreres represes de l’incendi es van donar ahir, diumenge 6 d’agost, i ja fa 24 hores que l’incendi no presenta flama. Durant aquesta nit s’han remullat algunes soques de fumejaven. Avui, 15 dotacions es repartiran en tres punts emplaçats estratègicament per arribar ràpidament a qualsevol indret de la zona cremada. També s’estarà amatent a l’evolució de la tramuntana: la previsió apunta a uns vents de nord sostinguts de 30 km/h i ràfegues puntuals de 60.

Es considera que l’extensió cremada ja no presenta cap punt calent. Durant el dia d’avui, els efectius començaran a recollir algunes de les línies d’aigua que han permès arribar a tots els punts de l’incendi i en delimiten el perímetre. En la tònica general de normalització, el Servei Català de Trànsit ha obert el darrer tram de la N-260 que romania amb restriccions per permetre el pas prioritari dels efectius d’extinció i emergències.

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). Efectius del Cos d'Agents rurals continuen treballant en la investigació de les causes de l'Incendi de Portbou. Segons dades provisionals d'aquest Cos l'incendi de Portbou afecta unes 573 hectàrees dels termes municipals de Portbou i Colera, majorment forestals.

Avui dilluns el nivell 3 del Pla Alfa està activat a 24 municipis de l’Alt i Baix Empordà. I les restriccions als accessos per risc molt alt d’incendi forestal continuen a l'Albera, el Montgrí, i Cap de Creus.