Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar l'incendi de Llançà

2021-07-16 19:30

Es manté un dispositiu d’extinció amb una setantena de dotacions terrestres i 17 mitjans aeris. La prioritat dels Bombers és aturar el flanc dret, que avança lentament, abans que pugui sobrepassar el coll del Perer que, en aquests moments, és el punt més crític, ja que es per on el foc podria propagar per la serra. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que es trobava a Roses, s'ha apropat al Centre de comandament de Llançà. Des d’allà ha volgut donar suport a “tots els professionals que estan treballant a l’incendi”. Ha destacat “la importància del treball de les properes hores” i ha fet una “crida a actuar amb la màxima precaució aquests dies de risc a tota la ciutadania, no només de la zona afectada sinó que també de la resta del país”.

Es mantenen els desallotjaments preventius de tres urbanitzacions i del Monestir de Sant Pere de Rodes. El Servei Català de Trànsit informa que hi ha hi ha quatre carreteres afectades per l’incendi.

L’Ajuntament de Llançà ha posat a disposició de les persones desallotjades el pavelló d'esports. A El Port de la Selva s'ha habilitat l'Espai Port - Sala de ball per tots els veïns afectats.