Els Amics dels Museus Dalí organitzen un sopar-tertúlia amb Òscar Tusquets

2016-06-09 16:00

Oscar Tusquets (Barcelona, 1941) és el convidat al sopar–tertúlia organitzat pels Amics dels Museus Dalí el proper divendres, dia 17 de juny, a l’hotel Bon Retorn de Figueres. L’arquitecte ha titulat aquesta xerrada Dalí, Mestre i amic, ja que resseguirà la seva relació amb l’artista de Figueres des de finals dels anys 60, quan es varen conèixer a Cadaqués. 

Amb Dalí varen crear la sala Mae West (1975) del Teatre – Museu Dalí de Figueres, fàcilment recordada pel sofà en forma de llavis que s’ha convertit en una icona del món dalinià i una enorme perruca que està en el Llibre de Rècords Guinness i que és obra del perruquer Lluís Llongueras.
Tusquets també ha col·laborat en l’escenografia de diverses exposicions dedicades a l’artista empordanès com Dalí arquitectura, La Pedrera. 1996, Barcelona; Dalí, Palazzo Grassi. 2003, Venècia; i Dalí, Il sogno si avvicina. Palazzo Reale. 2010, Milà. També és autor del llibre Dalí y otros amigos (2003) i del Monument a Salvador Dalí (2002) instal·lat a l’entrada sud de Figueres, presidit per un xiprer d’acer inoxidable de 24 metres d'alçada. 

Actualment, continua redissenyant i produint mobles que Salvador Dalí va imaginar en els seus quadres en col·laboració amb l’empresa BD Barcelona Design com la butaca El Personatge Invisible, presentada a Londres la setmana passada. 

Aquesta activitat és oberta al públic prèvia reserva abans del dia 14 de juny. Preu del sopar per als socis dels Amics dels Museus Dalí (42 euros), per als no socis (50 euros).