Els Amics dels Museus Dalí homenatgen els seus fundadors durant la celebració del trentè aniversari

2023-07-31 11:00

La Nit dels Amics dels Museus Dalí s'ha convertit en un homenatge a les persones fundadores de l'Associació el 23 de juny de 1993. L'acte, celebrat el divendres 28 de juliol, ha fet un reconeixement públic als signants de l’acta fundacional: Lola Mitjans, Francesc Calvet, Josep Fajol, Josep Maria Ortega, Josep Playà i Pilar Puig, sota l'impuls de l'aleshores president de la Fundació Gala – Salvador Dalí, Ramon Boixadós. A més també s'ha lliurat un record d’aquest aniversari a Dolors Costa, la primera coordinadora de l’entitat i “un puntal indispensable”, en paraules de Mitjans.

Els guardons han estat lliurats per Carme Ruiz, sotsdirectora d’exposicions i col·leccions de la Fundació Gala – Salvador Dalí; Agustí Badosa, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Mariona Seguranyes, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres; Joan Armangué, exalcalde de Figueres; Josep Maria Joan i Rosa, director del Museu del Joguet i soci d’honor; i Jordi Palmada i Carles Ayats, vicepresident i president dels Amics dels Museus Dalí.

A continuació, el públic va gaudir fins a fondre’s en un gran aplaudiment amb l'espectacle teatral Lorca creat i interpretat per Joel Minguet, que transita pels primers anys literaris del poeta granadí i que té, de fil conductor, l'amistat amb Anna Maria i Salvador Dalí. 

Foto: Jordi Oliveres