Els Amics dels Museus Dalí dediquen un cicle de xerrades als lligams de Dalí amb intel·lectuals empordanesos

2014-10-15 08:00

L’associació Amics dels Museus Dalí inaugura el cicle de conferències Dalí empordanès i català el proper dijous dia 16 d’octubre. Al llarg de tres ponències, tres historiadors presentaran el lligams de l’artista nascut a Figueres amb intel·lectuals empordanesos i les referències del pensament català presents a la seva obra pictòrica. 

La conferència inaugural anirà a càrrec d’Enric Pujol (Figueres, 1960), qui tractarà de La Figueres de la infantesa i joventut de Dalí. Doctor en Filosofia i Lletres –especialitat d’Història– per la Universitat Autònoma de Barcelona, és autor de El descrèdit de la història (1993) i de Ferran Soldevila i els fonaments de la historiografia catalana contemporània (1995), entre d’altres obres. Ha combinat el seu interès per les personalitats significatives amb les visions de conjunt de la història cultural i política en obres com La Mancomunitat de Catalunya i l’autonomia (1996) i Història de l’Institut d’Estudis Catalans (2 vol, 2002-2007), ambdues redactades conjuntament amb Albert Balcells. Ha estat el comissari de l’exposició 300 Onzes de Setembre 1714-2014 del Museu d’Història de Catalunya i, actualment, és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona 

El cicle es completarà amb Els amics empordanesos i catalans de Salvador Dalí, i l’empremta del seu pensament a la seva obra de la historiadora de l’art i Doctora en Humanitats, Mariona Seguranyes (6 de novembre) i Dalí i la cultura popular empordanesa de la historiadora de l’art, Carme Ruiz del Centre d’Estudis Dalinians (27 de novembre). 

Totes les conferències es faran sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí a dos quarts de 8 del vespre.