Els Amics del Reina Sofia han visitat el Museu Dalí de Figueres

2013-10-28 12:00

Els Amics dels Museus Dalí van ser els amfitrions d’una visita d’una trentena d’integrants dels Amics del Museu Reina Sofia al Teatre Museu de Figueres. 

L’entitat corresponia d’aquesta manera a la rebuda que va tenir la delegació dels Amics dels Museus Dalí quan varen visitar la mostra retrospectiva dedicada a l’artista empordanès a Madrid, Dalí. Totes les suggestions poètiques i totes les possibilitats plàstiques. Aquesta exposició s’ha convertit en la més vista a la capital de l’estat, amb 732.339 visitants entre el 7 d’abril al 2 de setembre. 

Aquesta no ha estat la única activitat dels Amics dels Museus darrerament. El passat dia 20 una vintena de socis varen gaudir de la segona visita de petit format que organitza l’associació. Aquesta trobada, reservada als integrants de l’entitat, va servir per descobrir les obres de la sala Pitxot del Teatre Museu, de la mà del seu director i autor de les obres exposades, Antoni Pitxot. 

D’altra banda, el periodista i escriptor Sebastià Roig va inaugurar el cicle de conferències destinades a presentar la relació de Dalí amb el còmic dijous dia 17 d’octubre. La conferència, titulada Això ho podria pintar una vaca. Els ninotaires catalans fan acudits sobre Dalí l’art modern, va servir per fer un detallat repàs gràfic a la visió que diferents revistes de primers del segle XX, com En Patufet o El Bé Negre, varen donar dels artistes contemporanis i, en especial, del pintor figuerenc. 

La propera activitat programada pels Amics dels Museus Dalí és una conferència del catedràtic Joan Manuel Soldevilla, reconegut tintinòleg, sobre “Les trobades entre Dalí i Tintin” el dijous 14 de novembre, a ¼ de 9 del vespre. Es farà sota la cúpula de Teatre Museu Dalí. 

Foto: Martí Dacosta