Els Amics de les Arts tornen a Roses al Sons del Món

2014-07-09 17:00

Aquest cap de setmana continua la setena edició del Sons del Món, el festival de referència dels amants del vi i la música de les comarques gironines. Un certamen que
programa al llarg de juliol concerts maridats amb vi de la DO Empordà, en espais únics i amb encant com el Conjunt Monàstic de Vilabertran, la ciutadella de Roses i la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries. 

La propera cita és aquest dissabte amb Els Amics de les Arts, que tornen a Roses per presentar el seu esperat quart disc Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure. Un
dels retorns més sonats de la temporada d'un dels grup de referència de l'actual escena musical catalana. Ens van sorprendre i captivar amb els seus anteriors àlbums, com l'aclamat debut, multipremiat i supervendes Bed & Breakfast (2009). Una oportunitat única per conèixer com sona en directe el seu nou disc i poder gaudir d’un dels grups de l’any en un espai amb encant com és la Ciutadella de Roses. 

MARIDATGE D’ELS AMICS DE LES ARTS 

Laura Masramon és la sommelier que ha fet el maridatge dels vins i els concerts. Sobre Els Amics de les Arts diu que escriuen lletres costumbristes, que fan referència al transcurs de la vida, a les coses que ens passen i que narrem quan estem a taula, entre amics. Són amants, per tant, del vi com a forma de vida, com a part de la cultura i de les converses quotidianes. Els hem buscat un maridatge que acompanyi les rialles i els bons records, que aporti la seguretat d’allò que ens és familiar. Hem escollit l’Amic negre 2011 de Clos d’Agon, un vi amb aromes de confitures de gerds i cassís, a fruites de pastisseria. La garnatxa predomina intensa i llaminera, i fa una bona sinèrgia amb el syrah, varietat densa i violàcia que li aporta profunditat. El merlot i el cabernet sauvignon construeixen una bona base i juntament amb la lleu criança de 6 mesos en bóta sumen un punt herbaci i balsàmics records de regalèssia. Un quartet molt adient per un cupatge molt ben elaborat.

L'entrada de zona preferent val 30€. També hi ha entrades numerades per 25€ i entrades no numerades per 22€. Les trobareu a www.sonsdelmon.cat.