Els ajuts Leader ofereixen fins a un 35% de subvenció a les petites i mitjanes empreses

2011-11-03 12:00

S’acaben de publicar les bases de la convocatòria d’ajuts Leader per al 2011. Aquests ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, Collsacabra, i l’Alt Empordà i permeten obtenir fins a un 35% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Enguany l’import total de subvencions per a les empreses d’aquest territori és d’1.521.500€.

Atès que el termini per a la presentació de sol•licituds finalitza el proper dia 30 de novembre, des d’ADRI-NOC es convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada a que es posin en contacte amb l’equip tècnic de l’entitat, a Figueres (972503088). Així mateix, els interessats poden consultar les bases i altra documentació a la pàgina web d’ADRI-NOC www.adrinoc.cat .

La certificació de les inversions realitzades per les empreses beneficiàries dels ajuts corresponents a la segona anualitat suposarà una inversió de prop de dos milions i mig d’euros al territori i una aportació a les empreses beneficiàries de més de 700.000€ en forma de subvencions a fons perdut. Alhora, totes aquestes empreses amb l’assessorament d’ADRI-NOC, han realitzat un procés d’implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l’aplicació de bones pràctiques empresarials en l’àmbit econòmic, ambiental i social.

Aquest procés, es fonamenta en l’estratègia d’ADRI-NOC de procurar que els recursos públics derivats d’aquest programa no suposin únicament un guany individual pel qui els obté, sinó que reverteixin en un benefici directe al territori. Per exemple, fomentant la compra de productes i matèries primeres del territori, definint processos de planificació i gestió pressupostària, fomentant la innovació en processos i productes, identificant els impactes ambientals de l’activitat i aplicant mesures d’estalvi energètic i d’aigua, fomentant la implicació de les empreses en el teixit associatiu del territori o facilitant la formació continuada als treballadors i treballadores de les empreses.