Els advocats de Figueres i Girona critiquen el tancament dels centres de menors de Montilivi

2012-05-24 08:00

Els Col·legis d’Advocats de Girona i Figueres manifesten el seu rebuig al tancament del centre de menors de Montilivi que ha anunciat el Departament de Justícia de la Generalitat i alerten de les greus conseqüències que comportarà. Per als advocats de Girona i Figueres, el tancament del centre, l’únic d’aquestes característiques que hi ha a les comarques gironines, suposarà  un greuge per als menors, que tindran més dificultats per mantenir el contacte amb les seves famílies, element indispensable en la tasca reeducativa que s’hi porta a terme.

Per als Col·legis d’Advocats, “la Justícia Juvenil es fonamenta en un sistema que, tot i partir de la responsabilització dels menors pels delictes i faltes comesos i respectant sempre  la garantia dels drets dels menors en el procediment penal, persegueix fonamentalment  la reeducació i, essencialment, l’abandonament de les conductes infractores”. Amb aquests objectius, els advocats especialistes en justícia juvenil han pogut constatar que “l’internament d’un menor en un centre educatiu no és gratuït, sinó estrictament necessari i pel temps mínim imprescindible, per assolir aquests objectius”. 

Per últim, els advocats volen destacar “l’excel·lent tasca portada a terme pels educadors i la resta de professionals del Centre de Montilivi”, i el suport a la mateixa per part dels advocats dels Col·legis de Figueres i Girona.

La petició dels advocats s'afegeix a la d'altres col·lectius i partits polítics que s'han pronunciat en el mateix sentit en els darrers dies.