Els 90 anys de Tintín a Llibres Low Cost

2019-01-03 10:30

Com cada 10 de gener, a llibres Low Cost de Figueres es commemora l’aniversari de Tintín amb un acte públic i gratuït obert a tothom. Enguany se celebren els 90 anys de la primera aparició de l’intrèpid reporter i fer celebrar-ho, a les 8 del vespre, tots els assistents podran descobrir les sorprenents relacions entre Josep Pla i Tintín, que són moltes i, fins ara, mai fetes públiques. La xerrada serà conduïda per un expert en l’obra de Josep Pla, Francesc Montero i per un tintinaire reconegut com Joan Manuel Soldevilla.

Francesc Montero és doctor en Filologia i professor de la UdG. Estudiós de la figura de l’escriptor periodista ha editati publicat diversos llibres sobre Manuel Brunet, Josep M. Corredor i diversos periodistes gironins. Al voltant de la figura deJosep Pla, a més de publicar diversos treballs, ha estat el comissari de l’exposició “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra” (2017) i el curador de Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses (2017), el darrer llibre de Josep Pla que recollia un seguit de textos inèdits de l’autor empordanès.

Joan Manuel Soldevilla és catedràtic de literatura a l’institut Ramon Muntaner de Figueres. Estudiós dels mitjans de comunicació, s’ha especialitzat en l’estudi de l’obra d’Hergé al voltant del qual ha publicat infinitats d’articles, comissariat exposicions i escrit diversos llibres com L’abecedari de Tintín, Univers Hergé i Som i serem tintinaires.

Lloc de cerca