Els mossos recuperen 19 aparells de telefonia mòbil robats a menors que estaven de colònies

2011-08-10 09:30

Els mossos d’esquadra de Figueres van detenir el dia 6 d’agost, Karim E.K. de 37 anys i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Els agents van tenir coneixement que el dia 5 d’agost, es va produir un robatori a l’interior d’un vehicle a la pujada del castell de Figueres. Dins d’aquest cotxe hi havia els telèfons d’un grup de nois i noies, tots menors d’edat, que s’estaven en una casa de colònies de l’Alt Empordà i estaven fent unes activitats amb els seus monitors. Els investigadors dels mossos van iniciar les indagacions per tal de resoldre el cas i localitzar els telèfons.

El dia 6 d’agost una patrulla de paisà va observar una persona sospitosa que podria tenir relació amb el robatori dels telèfons. En identificar-la se li van trobar unes claus d’un vehicle. Els agents van escorcollar el cotxe i van trobar 19 telèfons dins del cotxe. La persona no va saber explicar la procedència dels aparells, només que els hi havien deixat per alliberar-los. Per això, després de comprovar que els telèfons estaven sostrets, va quedar detingut per un delicte de receptació.

Els mossos van fer les comprovacions adients i van constatar que els 19 telèfons eren els que haurien estat robats de l’interior del turisme i pertanyien als menors. Per això es van tornar els aparells als seus propietaris. Els detingut, que no te antecents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 8 d’agost.