Els Mossos detenen tres persones, dues d'elles menors, per robar en onze domicilis i dos pàrquings a Roses

2011-10-11 09:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Territorial d’investigació de Girona, juntament amb efectius de la comissaria de Roses i de la Policia Local del municipi, han detingut 3 persones per tretze robatoris. El 2 d’octubre es van detenir dos menors d’edat i tres dies més tard Soufiyan K, de 19 anys d’edat, nacionalitat marroquina i veí de Roses, com a presumptes autors d’11 robatoris amb força a domicilis i dos robatoris amb força en pàrquings.

Els mossos de la comissaria de Roses van constatar que des del dia 24 de setembre s’estaven produint alguns robatoris amb força a l’interior de domicilis de la població. Els agents també van saber que alguns d’aquests robatoris s’havien registrat de nit i mentre els seus propietaris dormien a l’interior dels domicilis. Els lladres s’emportaven els objectes de valor que trobaven: joies, mòbils, diners en metàl·lic, etc, però en vuit ocasions també s’havien endut els vehicles. En total van sostreure sis cotxes i dues motos.

Arran d’aquests fets, es va iniciar de forma immediata una investigació per part de l’Àrea Territorial d’investigació de Girona. Paral·lelament els mossos de la comissaria de Roses, amb la col·laboració de la Policia Local i altres serveis, també van iniciar un dispositiu encaminat a identificar i detenir els autors dels fets.

La nit del dia 1 d’octubre, el dispositiu va donar els seus fruits, quan una patrulla de paisà va observar a l’entrada d’una pensió de Roses tres persones que caminaven portant una televisió de grans dimensions.

Quan els mossos es van disposar a identificar-los, el nois van fugir corrents del lloc per les escales i el teulat de l’edifici. Tot i això un d’ells va poder ser detingut allà mateix i es va recuperar la televisió.

Els policies van fer les gestions pertinents i van comprovar que la tele l’havien sostret de l’interior d’un domicili d’on també havien robat un vehicle. Acte seguit, els mossos van localitzar  i recuperar el cotxe robat.

Amb totes les gestions que van fer els investigadors, es van poder identificar els altres dos autors dels fets. El primer d’ells, menor d’edat, va ser detingut per la Policia Local de Roses i posteriorment, el dia 5 els mossos van detenir el major d’edat.

La investigació va continuar i, durant els dies posteriors, els agents van poder recuperar la totalitat dels vehicles robats, els sis cotxes i les dues motos. Es dóna la circumstància que un dels vehicles estava valorat el 80.000 euros. Els objectes recuperats i els vehicles es van tornar als seus propietaris.

Els dos menors es van informar dels fets a la Fiscalia i es van posar a disposició dels seus tutors legals. El major d’edat va passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que el va deixar en llibertat amb càrrecs.