Els mossos detenen tres persones per robar gasoil de camions a Bàscara

2011-08-08 11:30

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el divendres 5 d’agost al municipi de Llers, Viorel Petrica V., Marian M., i Nicoleta I., tots tres de 25 anys i amb domicilis a Romania, com a presumptes autors d’un robatori amb força.

Pels voltants de les quatre de la matinada les patrulles del sector de Figueres, van tenir coneixement que dos camioners estacionats en una benzinera de Bàscara havien estat víctimes d’un robatori de gasoil. Els autors haurien sostret el carburant de l’interior dels seus dipòsits usant la força mentre estaven complint el descans reglamentari. Els mossos, amb la descripció que els van poder facilitar dels autors (un d’ells portava una samarreta de color blanc) i del camió amb el qual havien marxat direcció Figueres per la N-II, van iniciar una intensa recerca.

En un control que van situar a la N-II, al municipi de Llers, els agents van veure passar un camió que coincidia amb la descripció i que circulava sentit La Jonquera. Els mossos el van fer aturar uns metres més avall i en una zona segura. Un cop aturat, els agents van trobar dos homes a dins del camió, el conductor i un acompanyant, i una dona que anava asseguda al darrera. En aquell precís moment l’acompanyant, Viorel Petrica, s’estava canviant una samarreta blanca que portava i se’n posava una de més fosca, així com la noia, Nicoleta I., estava amagant coses sota el matalàs on estava asseguda.

 

Els agents els van fer baixar del camió i els van escorcollar, així com la cabina del camió i el remolc. En l’escorcoll els van trobar una bossa de mà que contenia 10.300 euros en efectiu, 340 lliures esterlines i tres telèfons mòbils. També es van comissar dos “teletacs”, tres tornavisos per fer palanca, dos lots petits, dues mànegues d’uns quatre metres aproximadament (amb restes recents de gasoil), un transformador, uns cables de connexió, dues pinces per connectar una bateria, una bomba de succió elèctrica i un dipòsit d’uns mil litres de capacitat que contenia uns cent litres de gasoil. Els mossos han pogut comprovar com també hi havia restes de gasoil als dos dipòsits del seu camió i que aquests anaven plens a vessar.

 

Mentre uns agents estaven comprovant el camió interceptat, una altra patrulla es va dirigir al lloc on presumptament havien sostret el carburant. Allà van poder comprovar com dos camions havien estat robats, ja que els dipòsits estaven amb els taps trets tot i estar prèviament tancats amb clau, i el terra estava tacat d’aquest producte. En total haurien sostret uns 900 litres de gasoil, valorats en aproximadament 1.200 euros, segons fluctuació del mercat.

 

Els detinguts, a qui només consten antecedents a Viorel Petrica V., van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 6 d’agost.