Els mossos detenen tres persones a l’Alt Empordà per robar i fer-se passar per policies

2010-12-01 14:45

Efectius de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius van detenir tres persones la matinada del dissabte dia 27 al punt quilomètric 35 de l’autopista AP-7, al terme municipal de Garrigàs. Els detinguts són Elena Simona P., de 28 anys i veïna de Barcelona; Mihaela C., de 25 anys i veïna de Santa Coloma de Gramanet, i Mujo O., de 33 anys i veí de Barcelona. Se’ls imputa un delicte de furt i un altre d’usurpació de funcions públiques.

Al voltant de les 05:20 els mossos d’esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), mentre estaven realitzant un dispositiu de seguretat ciutadana per tal de prevenir els robatoris a les àrees de servei de l’autopista AP-7, van entrar a inspeccionar i controlar l’àrea de l’Empordà situada al punt quilomètric 35. Allà van observar tres persones que sortien corrent del costat d’un vehicle. Els agents van seguir-los i van atrapar Mihaela C., que havia ensopegat i estava essent increpada per una segona persona, que es va comprovar posteriorment que era la víctima del furt.  Mentrestant el primer home que corria, Mujo O., es va dirigir cap a l’àrea de servei i, cridant, va alertar Elena Simona P. La dona va posar en marxa un turisme, però quan es disposava a marxar, els policies van aconseguir interceptar-la. D’aquesta manera se la va poder detenir. En aquell moment els agents dels mossos van centrar la seva recerca per tal de trobar Mujo O., que s’havia amagat en una zona boscosa, tot aprofitant la foscor. Al cap d’una estona, els agents van localitzar el fugitiu i el van detenir.

Les gestions que els mossos van realitzar els van portar a saber que el modus operandi que haurien utilitzat aquestes tres persones va ser fer-se passar per policies i demanar la documentació a una parella que dormia dins d’un vehicle. Després van aprofitar aquest fet per a buidar la cartera a les seves víctimes. Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents, van passar a disposició judicial el dia 28 al jutjat de guàrdia de Figueres.