Els Mossos detenen 6 persones mentre robaven la càrrega d’un camió a l’AP-7 a l'àrea de l'Empordà

2012-02-16 09:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Girona-Pla de l’Estany van detenir la matinada del 12 de febrer a l’AP-7, a l’alçada de Garrigàs sis homes d'entre 22 i 37 anys com a presumptes autors d’un robatori amb força a interior de vehicle. Tots tenen antecedents, són de nacionalitat marroquina i de poblacions com Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Mataró.

Els fets es remunten a la matinada del 12 de febrer, quan una dotació policial de paisà de la comissaria de Girona estava fent tasques de seguretat ciutadana per les àrees de descans de l’autopista AP-7, al seu sector. Cap a un quart de quatre de la matinada, els agents va entrar a l’àrea de descans del Gironès en sentit nord, a la zona d’aparcament dels camions. Un cop a dins va veure que un grup de sis homes que estaven manipulant la zona davantera d’un camió en una zona molt fosca i apartada.

Alertats per la presència policial, els homes van córrer, van pujar a un vehicle de color fosc i van marxar del lloc incorporant-se a l’autopista en sentit França. Els agents van fer el seguiment del vehicle, que fugia a gran velocitat per l’autopista a la vegada que demanaven el recolzament d’altres patrulles.

En arribar al punt quilomètric 35, just a l’àrea de descans de l’Empordà (Garrigàs), el vehicle va afluixar la marxa i hi va accedir. Diverses patrulles de Girona i Banyoles van interceptar i aturar el vehicle que anava ocupat amb els sis individus, i els mossos van identificar.

Tots anaven vestits de fosc, portaven guants negres posats i tres d’ells un buf de color negre que els tapava la cara i el nas. Els altres ocupants portaven gorres fosques i dessuadores amb caputxa. En l’escorcoll del vehicle se’ls va trobar una clau anglesa, dues llimes petites, unes tenalles, dues llanternes, un ganivet i un parell de sabates de dona de marca.

Els agents van fer les comprovacions pertinents i van localitzar en un primer moment un camió que presentava forçament al bombí del pany de la part de l’acompanyant. El conductor estava dormint al seu interior i no s’havia adonat dels fets. Els mossos no descarten que hi hagi més camions afectats. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que en va decretar la llibertat amb càrrecs.