Els Mossos detenen 4 persones per tres robatoris en comerços de Figueres

2012-02-15 12:30

Entre els dies 9 i 11 de febrer, els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones com a presumptes autores de tres delictes de robatori amb força a establiments comercials de Figueres. Els detinguts són Zakariae EH, de 18 anys, natural del Marroc i veí de Figueres, Abdelhadi EA,  de 18 anys, natural del Marroc i veí de Figueres, Kevin JG de 18, nacionalitat espanyola i veí de Figueres i un menor d’edat.

El dia 9 de gener de 2012, els mossos d’esquadra van tenir coneixement que en un establiment de la zona comercial de la ronda sud de Figueres, s’havia produït un robatori amb força. Els autors haurien trencat la porta de vidre de la botiga i del seu interior s’haurien endut una quantitat indeterminada de diners.

La unitat d’investigació dels mossos va començar les indagacions per esbrinar els possibles autors del fet. No obstant això, el dia 11 de gener, es va produir una altre robatori en un comerç de la ronda sud de Figueres. En aquest cas, els lladres van forçar la porta d’entrada i van agafar material electrònic i diversos electrodomèstics.

Un mes després, el 9 de febrer, el comerç que havia estat robat el dia 9, va patir un segon robatori. Els lladres van tornar a trencar el vidre de la porta, però en aquest cas no es van endur res. Els mossos, que ja tenien molt avançada la investigació, van reunir prou proves per identificar els possibles autors dels fets el mateix dia 9 de febrer. Per això, van detenir a Figueres, Zakariae EH, com a presumpte autor dels tres robatoris.

L’endemà, dia 10 de febrer, agents dels mossos, que tenien identificats els altres autors van detenir Abdelhadi EA i Kevin JG, també acusats dels tres robatoris en els comerços de la ronda sud. Les indagacions policials van portar a identificar i detenir a un menor d’edat, a qui  només se li atribuiria el robatori del dia 11 de gener. Els agents van instruir diligències i es van adreçar a la fiscalia de menors.

Els detinguts, tots amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.

Un detingut per intentar robar en un bar de Figueres

El dia 12 de febrer, els mossos d’esquadra de la comissaria de Figueres van detenir Pedro DM, de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres per una temptativa de robatori amb força en un bar de la mateixa localitat. Quan faltaven pocs minuts per les cinc de la matinada del dia 12 de febrer una patrulla dels mossos va ser adreçada a la plaça de Bàscara de la població de Figueres, ja que els veïns sentien cops molt forts.

En arribar-hi els agents van veure un home que estava donant cops al vidre d’un bar amb una clau de canviar les rodes del cotxe. Ens veure el cotxe policial, l’home va deixar de donar cops al vidre i va començar a marxar. Els agents el van interceptar i després d’identificar-lo el van detenir per un robatori amb força, en grau de temptativa. El detingut, que no tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.