Els Mossos de Figueres detenen un home per una baralla i li troben cocaïna valorada en 32.000 euros

2012-02-23 14:00

Segons han informat els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres, el passat 12 de febrer van detenir Cristian M, de 33 anys, nacionalitat romanesa i veí de Figueres, com a presumpte autor de delictes de danys, falsificació documental i d’atemptat als agents de l’autoritat. Posteriorment, també se li va imputar un delicte de tràfic de drogues. El dia 13 es va detenir Andrei-Marian G, de 21 anys, nacionalitat romanesa i veí de Figueres, també pel mateix delicte de tràfic de drogues.

Els mossos van tenir coneixement que en un domicili de la localitat de Figueres hi havia una baralla. En arribar-hi van veure que dins del domicili hi havia dos homes i una dona. Un d’aquests homes es va mostrar molt violent i va intentar agredir els agents, per això el van identificar i el van detenir per un delicte d’atemptat. Posteriorment el detingut també va causar danys al vehicle policial.

Les indagacions van permetre constatar que la persona detinguda havia donat una identitat falsa per tal d’evitar una ordre europea de detenció, i que la seva veritable identitat era Cristian M, per aquest fet els mossos li van imputar un delicte de falsificació de document públic. Els agents van comprovar que sobre l’altre home que havien identificat al pis, en el moment de la baralla, també hi havia una altra ordre europea de detenció, per la qual cosa van detenir Andrei-Marian G.

Les investigacions per tal d’aclarir els motius de la baralla van fer sospitar als mossos que es podria tractar d’un afer relacionat amb drogues, per això, es va fer una entrada i perquisició al domicili dels detinguts on van trobar-hi més de mig quilo de cocaïna. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents la droga comissada tindria un valor d’uns 32.000 euros. 

Els indicis recollits pels mossos van establir que els responsables de la droga eren els dos homes que estaven dins del pis en el moment de la baralla. Per això, a més, se’ls va acusar d’un delicte de tràfic de drogues.

Els detinguts, que tenen antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, i posteriorment van ser traslladats a Madrid per tal que l’Audiència Nacional es faci càrrec dels tràmits de l’ordre europea.