Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana frustren un robatori a Figueres

2010-11-11 19:13

Efectius de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres i de la Guàrdia Urbana han detingut avui dues persones com a presumptes autores d’una temptativa de robatori amb violència i intimidació a un representant de joieria i en una botiga d’aquest sector, al centre de Figueres.

Avui al matí un representant de joies que anava a visitar un establiment de la ciutat ha tingut la impressió que un individu el seguia. Aquest home, que portava una bossa de mà molt peculiar, ha passat diverses vegades per davant de l’aparador de l’establiment on el representant ha anat i observava l’interior de la botiga en qüestió.

Davant d’aquest comportament estrany, una patrulla de paisà de la Guàrdia Urbana de Figueres s’ha dirigit al lloc i ha localitzat una persona que concordava amb la descripció de l’individu sospitós. Paral·lelament, una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres, que també havia estat advertida, ha localitzat una altra persona, a escassa distància, que portava la bossa de mà tant característica que una estona abans duia l’altre individu.

Les gestions que els policies han fet a partir d’aquell moment han permès comprovar que els dos homes es coneixien, s’havien telefonat i estaven permanentment en contacte. A més, dins de la bossa de mà els policies han localitzat una arma de foc curta, suposadament simulada, i un dels homes portava un esprai de defensa personal.

Els detinguts són Salvatore P., de 34 anys, i Michele M., de 20 anys, ambdós amb domicili a Nàpols (Itàlia) que passaran a disposició judicial les properes hores.