Els mossos d’esquadra detenen quatre joves per tràfic de drogues a Figueres

2011-05-12 16:00

Els mossos d’esquadra de Figueres van detenir el passat 2 d’abril a la carretera GIP-5107 de Llers Benjamin Emmanuel P, de 24 anys, veí de Castres (França) per un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. D’altra banda, agents de la comissaria de Figueres van detenir tres persones més com a presumptes autores del mateix delicte, a la capital de l’Alt Empordà. El passat 5 de maig es va detenir Jose SM, de 28 anys, el dia 8 de maig, Rachid B. de 27 anys i el dia 9 de maig a Abdelhamid E.O, de 28 anys, tots veïns de Figueres.

Agents de trànsit estaven senyalitzant un accident a la carretera de Llers la matinada del passat dia 2 d’abril quan van observar un turisme que feia una maniobra evasiva. Davant de la conducta estranya dels ocupants del cotxe, els mossos el van aturar i van identificar els tres ocupants. Dels tres viatgers, es va observar a simple vista que l’acompanyant del conductor, Benjamin Emmanuel P. tenia una protuberància anòmala a la part dels genitals. Un cop escorcollat se li va trobar en un doble fons de la roba interior 7 embolcalls de plàstic que contenien una substància en pols, presumptament heroïna i cocaïna. El pes brut d’aquesta droga era d’aproximadament 89 grams i el valor orientatiu de la substància intervinguda al mercat seria d’uns 7000 euros. Els agents van detenir el ciutadà francès.

Arran d’aquesta intervenció els mossos de la Unitat d’Investigació de Figueres van iniciar les investigacions corresponents per tal de saber quines altres persones podrien estar implicades en aquest delicte, ja que van saber que el ciutadà francès detingut entrava a territori alt empordanès per comprar droga i subministrar-la a amics conciutadans per encàrrec. Després de fer les indagacions oportunes van detenir el dia 5 de maig i a Figueres a José SM.

El passat 8 de maig agents de la comissaria de Figueres estaven fent un patrullatge preventiu de paisà per la població quan van observar un cotxe que entrava i sortia del pàrquing d’un supermercat amb actitud sospitosa. Instants després van veure una persona caminant per aquest pàrquing com si esperés algú. El vehicle, que havia entrat anteriorment, va tornar a accedir al recinte, va contactar amb aquest individu i aquest va lliurar un embolcall a un dels seus ocupants. Els mossos van aprofitar aquest moment per intervenir en l’actuació, identificant el vianant i els ocupants del vehicle.

Els agents van comissar un embolcall transparent que a la vegada tenia al seu interior diverses bossetes i papers, i una pedra de color blanc, presumptament cocaïna. Per això es va detenir Rachid B., per un delicte de tràfic de drogues. En el moment de l’arrest se li va intervenir un telèfon mòbil, i 120 euros en bitllets fraccionats.

Finalment, la matinada del passat 9 de maig, pels volts de la una, agents de la comissaria de Figueres, patrullant de paisà per la ciutat, van observar un home que anava caminant per un carrer cèntric i que en sospitar de la presència policial, va començar a accelerar el pas, va llançar un objecte al terra, a la vorera, i va pujar en un cotxe, a l’interior del qual hi havia una altra persona que el conduïa. Els agents van poder aturar el vehicle i evitar que marxés del lloc.

En l’escorcoll els mossos van veure al terra i al costat del cotxe un paquet de tabac, a l’interior del qual hi havia diverses substàncies psicotròpiques; 4 peces rectangulars de color marró, presumptament haixix i 4 embolcalls de plàstic de pols blanca, presumptament cocaïna.

Per això van identificar i detenir Abdelhamid E.O. per un delicte de tràfic de drogues. El detingut també portava 390 euros en bitllets i monedes fraccionades.

 

Els detinguts, dels quals només José SM té antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.